Sosiaalisen median vaikuttajat markkinointikeinona

Miksi sosiaalisen median vaikuttajia kannattaa hyödyntää yrityksen verkkomarkkinoinnissa?

Harvoin tulee miettineeksi, kuinka tuore keksintö internet loppujen lopuksi onkaan. Se, kuinka iso osa elämäämme internet nykyään on, on sokeuttanut meidät siltä faktalta, että vielä viime vuosikymmenen alussa läheskään kaikilla ei ollut pääsyä nettiin omassa kodissaan. Vasta älypuhelinten yleistyttyä tuli internet laajalti kaikkien saataville ja lopulta alkoi valloittaa maailmaa. Tuolloin oltiin kuitenkin nähty vasta pieni murto-osa siitä, mitä internet loppujen lopuksi tulisi olemaan. Suuri syy sosiaalisen median yleistymiselle ja jopa sen aiheuttamalle riippuvuudelle on tietenkin internet. Sosiaalinen media vie nykyään suuren osan ihmisten hereilläoloajasta, ja myös markkinoijat ovat huomanneet tämän. Internet tarjoaa ennennäkemättömän laajan kentän markkinoimiselle, ja sosiaalisen median suhteen yhtäkään kiveä ei jätetä kääntämättä.

Sosiaalisessa mediassa ja internetissä markkinoinnin keinoja on tuhansia, ja niitä keksitään jatkuvasti lisää. Tällaisia keinoja voivat olla vaikkapa online pelit tai arvonnat. Yksi uusimmista yritysten suosimista markkinointikeinoista somessa on yhteistyön tekeminen sosiaalisen median vaikuttajien kanssa. Tätä yhteistyötä tekee jo hyvin suuri osa yrityksistä ja määrä lisääntyy jatkuvasti, mikä kielii siitä, että tämäntyyppinen markkinointi on myös antanut yrityksille niiden toivomia tuloksia.

Sosiaalisen median vaikuttajat avuksi markkinointiin

Sosiaalisen median vaikuttajilla tarkoitetaan sellaisia sosiaalisen median käyttäjiä, jotka ovat tavalla tai toisella onnistuneet kartuttamaan ympärilleen laajan joukon seuraajia, jotka ihailevat näitä ja seuraavat näiden jokapäiväistä elämää silmä tarkkana. He ovat siis tietyntyyppisiä sosiaalisen median julkkiksia, ja heidän faninsa haluavat muistuttaa heitä kaikin mahdollisin tavoin. Siksi sosiaalisen median julkkikset myös hyödyntävät asemaansa toisinaan siinä, että mainostavat jotakin tiettyä tuotetta tai palvelua seuraajilleen, minkä jälkeen sen myynti todennäköisesti lähtee kasvuun, kun fanit rynnistävät ostopuuhiin. Tämä ei ole jäänyt yrityksiltä huomaamatta, vaan nykyään yhä kasvavissa määrin sosiaalisen median vaikuttajien tekemät suositukset ovat sponsoroituja, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että he saavat suosittelun tekemisestä palkkion. Tämä voi olla esimerkiksi postauskohtainen rahapalkkio, myynnin perusteella tehtävä provisiopalkkio, tuote- tai palvelupalkkio ilmaisten hyödykkeiden muodossa tai ihan vaan lisänäkyvyys firman sivuilla.